Slik fungerer EU-kontroll

Periodisk kjøretøyskontroll, PKK, EU-godkjenning, EU-kontroll. Kjært barn har mange navn. Vi har levd med den årlige kontrollen i mange år nå, men reglene for EU-kontroll endret seg i 2019, og fremdeles lurer mange på hvordan disse reglene egentlig fungerer. Les videre og finn ut av det en gang for alle.

Bestilling av verkstedtime hos Åkra Bilimport

Åkra Bilimport tilbyr EU-kontroll som en av mange tjenester på våre bilverksteder. I tillegg til Opel, Citroën, Peugeot, Nissan og Isuzu, har vi allmerkeverkstedet Mekonomen Bilverksted.
Du kan også ringe vårt sentralbord på telefon 52 84 55 00.

Hvordan gjennomfører vi EU-kontroll på din bil?

Vi gjennomfører kontrollen i tråd med felles retningslinjer som samtlige verksteder som er godkjent til å utføre EU-kontroll må følge. Alle godkjente verksteder kontrolleres regelmessig av staten for å sikre at kontrollene utføres i tråd med retningslinjene.

Hvor ofte må man ha EU-kontroll på bilen?

Den første EU-kontrollen skal utføres når bilen er fire år gammel, deretter hvert annet år. Egne regler gjelder for biler over 7.500 kg, taxi og varebiler. Om du er usikker kan du ved hjelp av registreringsnummeret sjekke tidspunktet for bilen din her!

Når bør jeg bestille time til EU-kontroll?

Vi anbefaler at du bestiller time to måneder før kontrollfristen din. Da har du god tid til å få utbedret eventuelle feil og mangler. Dersom du får bilen godkjent i denne perioden, mindre enn to måneder før kontrollfristen, beholder du også samme kontrollfrist ved neste kontroll. Gjør du det på denne måten vil du ha lengst avstand mellom kontrollene, og det blir rimeligere for deg!

Bilen min hadde feil og mangler i hovedkontrollen. Hva gjør jeg nå?

Dersom vi oppdager feil og mangler under hovedkontrollen må disse utbedres og bilen godkjennes på nytt (dette gjøres samtidig). Det må vanligvis settes opp ny time for utbedring. Det er derfor viktig at du bestiller hovedkontroll i tide. Dersom feil og mangler ikke utbedres og bilen dermed ikke blir godkjent innen kontrollfristen, blir den automatisk avskiltingsbegjært av Statens Vegvesen, og du kan risikere å bli avskiltet om du bruker bilen.
Merk deg også at dato for kontrollfrist er endelig. Bilen skal altså være kontrollert og godkjent innen fristen. Om du tar hovedkontrollen fem dager før kontrollfrist, har du kun 5 dager på deg til å reparere feil og mangler, før bilen blir begjært avskiltet.
Om du ikke ønsker å utbedre feilene må bilen selges eller avregistreres.

Dette kan du forvente ved en EU-kontroll hos Åkra Bilimport

Våre verksteder spesialiserer seg på våre merkevarer kan du være sikker på at vi kjenner bilen din og innehar den rette kompetansen. Vi følger naturligvis alle krav og retningslinjer fra Statens Vegvesen.
Skulle det være behov for reparasjoner i forbindelse med kontrollen gir vi deg et godt tilbud, til fast og konkurransedyktig pris. Dersom både EU-kontroll og reparasjon gjennomføres hos oss, får du også etterkontroll og godkjenning uten ekstra kostnad. VI tilbyr deg:
  • Konkurransedyktig pris
  • EU-kontrollen utføres av mekanikere med lang erfaring på ditt bilmerke
  • EU kontrollen utføres i tråd med gjeldende retningslinjer
  • Reparasjoner av feil og mangler blir utført i henhold til fabrikantens retningslinjer
  • Vi håndterer alt ifm. EU-kontrollen, og tilbyr ventesone med kaffeservering mens du venter
  • Vi tilbyr leiebil om du ønsker å fortsette dagen som planlagt
Kontakt en av våre kundemottakere om du har spørsmål rundt EU-kontroll eller andre verksted-relaterte spørsmål. Velkommen til oss neste gang du har behov for å godkjenne bilen din. Kjør forsiktig i mellomtiden.