Slik fungerer innbytte!

Har du funnet drømmebilen din hos oss, og lurer på hva du skal gjøre med bilen du har i dag? Vi tar gjerne den gamle bilen din i innbytte slik at du slipper arbeidet med klargjøring, fotografering, publisering, forhandling med kunde, kontraktskriving og evt. oppfølging. Les videre og lær mer.

Hva betyr innbytte?
Innbytte av bil betyr at vi som forhandler tar din eksisterende bil inn som del av betalingen på den nye eller brukte bilen du kjøper hos oss. Summen du får for din eksisterende bil trekkes fra kjøpesummen på den nye. Slik kan din gamle bil hjelpe deg med å finansiere bilen du har lyst på.

Dersom du har gjeld på bilen, kan innbytteprisen brukes til å innfri gjelden dersom prisen er høyere enn det som gjenstår av heftelser på bilen. Resten av verdien kan brukes som delbetaling på den nye bilen. Dette har vi lang erfaring med, så ta gjerne kontakt med oss, så finner vi den beste løsningen for deg.

Innbytte eller privatsalg?
Du vil i de fleste tilfeller få en høyere pris for bilen din ved å selge den privat. For da tar du alt arbeidet og kostnadene med å annonsere den, vise den frem til interesserte og fullføre salgsprosessen. Mange velger likevel å benytte seg av innbytte ettersom det er mye enklere og gir en ekstra trygghet ettersom forhandler da fikser alt det praktiske. I tillegg slipper man den lovpålagte 2 års reklamasjonsfristen mot skjulte feil og mangler overfor kjøper når du selger bilen til oss.

Hvordan fungerer innbytte?
Dersom du vurderer innbytte bør du først avtale en gratis verdivurdering. Det kan lønne seg å avtale tid for dette på forhånd. Ved en verdivurdering går vi nøye over bilen både innvendig og utvendig. Vi registrerer alle eventuelle påkost, og setter en verdi basert på dette. Eksempler på påkost kan være lakkskader, bulker, tekniske feil, slitte dekk, servicehistorikk og lignende. Når dette er gjort får du en innbyttepris som du kan vurdere.

Vi tar innbytte på de aller fleste merker og modeller, men kun når du kjøper ny eller brukt bil av oss. Husk også at man etter forbrukerkjøpsloven har opplysningsplikt om eventuelle mangler man vet om kjøretøyet. Innbyttebilen din leverer du inn når du mottar den nye.

Du kan også ta kontakt med en av våre selgere for en uforpliktende verdivurdering av bruktbilen din.

Hva kan jeg få for bilen min?
Du bør på forhånd sjekke hva lignende biler som din er verdivurderte til på f.eks. finn.no. Men husk at forhandler må ta høyde for kostnader som annonsering, klargjøring, reparasjoner, vask og polering, omregistrering og eventuelt lang lagring. Du vil derfor få en lavere verdivurdering enn det du vil få på privatmarkedet, men husk at salg gjennom bilforhandler gir økt sikkerhet i tillegg til at du slipper bryet med å stå for salget selv.

Hva bør jeg gjøre før en verdivurdering?
Du trenger ikke å legge alt for mye arbeid i å forberede bilen din før verdivurdering. Men det er noen ting du bør gjøre. Spyl over bilen slik at den er noenlunde ren. Støvsug og vask innvendige overflater. Ta gjerne med både sommer- og vinterdekk ettersom vi ønsker å sjekke dekk og mønsterdybde på begge hjulsett. Noter også gjerne ned alt av tilleggsutstyr bilen har ettersom dette kan trekke prisen opp.

Husk at vi også ordner finansiering og forsikring på din nye bil.